nl / fr / en / de

Pijpflocculator

 

De NPF flocculatoren van Novotec, vormen de ideale menginstallaties voor het fysico-chemisch behandelend van afvalwater.

 

De buizenreactor werkt volgens het propstroom principe, waarbij er een turbulente stroming gecreŽerd wordt die zorgt voor een snelle en efficiŽnte menging van afvalwater en toegevoegde chemicaliŽn. De pijflocculator wordt uitgerust met injectiepunten voor chemicaliŽn, aansluitpunt voor pH-meting en monsternamekraantjes die toelaten het proces in elke belangrijke stap te controleren.

 

Bij typische fysicochemische behandeling, wordt er een coagulant aan het water toegevoegd, dat colloidale deeltjes destabiliseert en tot pinvlokken laat samenklitten. Vervolgens wordt er een pH-meting en correctie uitgevoerd om het proces binnen de optimale parameters plaats te laten vinden. In een laatste stap wordt er een floccullant aan het water toegevoegd, die de kleine pinvlokken samenbrengt tot grote slibvlokken, die gemakkelijk afscheidbaar zijn met behulp van bijvoorbeeld een flotatie-unit.  

 

 

 

Powered by Seltec CMS & WebDesign