nl / fr / en / de

Lamellenseparator NLS

 

De NLS lamellenseparatoren van Novotec worden ingezet om vaste deeltjes af te scheiden van de waterstroom. De installatie bestaat uit een bekuiping, waarbinnen een platenpakket geÔnstalleerd wordt. Dit platenpakket bestaat uit een verzameling van golfvormige platen die op een vaste afstand van elkaar bevestigd worden en opgesteld onder een aangepaste hellingshoek.

 

Wanneer het water door dit pakket stroomt, wordt er een laminaire, gelijkmatige doorstroming bekomen. Hierbij wordt de stroomsnelheid aan de plaatoppervlakken quasi nul, waardoor de veste deeltjes zonder weerstand kunnen bezinken en afglijden naar de verzamelconus. Via een pneumatisch bediende klep wordt het verzamelde slib op vaste tijdstippen verwijderd. Door deze manier van werken, ontstaat er een plotse neerwaartse stroming bij het aflaten, wat zorgt voor een bijkomende reiniging van het platenpakket.

 

Indien er veel vetten en oliŽn voorkomen in het water, kan het systeem uitgerust worden met een schrapersysteem, om de drijflagen te verwijderen.

 

Uitvoering mogelijk in kunststof of inox constructie.

 


 

 

 

 

 

Powered by Seltec CMS & WebDesign