nl / fr / en / de

Doseertechniek

 

Novotec ontwerpt, construeert en levert complete doseerstations voor het doseren van chemicaliŽn in het productieproces of de afvalwaterbehandeling.

 

Afhankelijk van het te doseren product en de bedrijfsomstandigheden, wordt er een keuze gemaakt uit de brede waaier aan doseerpompen. Vertrekkende van de meest eenvoudige tot meest gesofistikeerde modellen. Sturingen door middel van pulsen, via 4-20 mA signaal, debietgebonden,Ö het kan allemaal.

 

Daarnaast kan de pomp ook voorzien worden van de nodige beveiligingssystemen om een optimale gebruikszekerheid te kunnen garanderen. Hieronder vallen overdrukventielen, lekdetectie systemen, membraan breuk detectie, debietcontrole, etc.

 

De pompen worden steeds in een aangepaste doseerkast geleverd. Deze kast wordt volledig voorgemonteerd en klaar voor opstart aan de klant geleverd. Deze constructies worden op maat gefabriceerd in kunststof ( HD-PE of PP), inclusief piping, ventielen, afsluiters, etc. De kasten worden steeds voorzien van een opvang compartiment voor lekkage en kunnen uitgerust worden met een plexiglazen ruit, voor optimale gebruikersveiligheid.

 

Naast de doseerkasten bieden wij eveneens een ruime keuze aan opslagtanks, aanzuigconstructies, injectiesystemen en dergelijke aan, zodat uw doseerketen compleet is.

 

Toepassingen:

 

  • pH-neutralisatie
  • NutriŽnt dosering
  • Desinfectie
  • Zwembad techniek
  • Dosering chemicaliŽn bij fysico-chemische behandelingsinstallaties

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Seltec CMS & WebDesign