nl / fr / en / de

Beluchtingssystemen

 

Novotec levert volledige beluchtingssystemen die ingezet kunnen worden in biologische zuiveringsinstallaties, beluchte buffertanks, etc.

 

Het leveringsgamma bestaat uit verschillende beluchtingsprincipes:

       

Ondergedompelde beluchters worden gebruikt in biologische bekkens en bestaan uit een ondergedompelde motor, geplaatst op de bodem van een bekken en die met behulp van een snorkelsysteem lucht uit de omgeving aanzuigt en in het water stuwt. Een rotor slaat de luchtstroom kapot in fijnere luchtbellen, waardoor er een uniforme beluchting bekomen wordt.

Gezien de beperkte installatiewerken, kan dit type beluchter perfect toegepast worden wanneer uw installatie tijdelijke een hogere belasting dient te verwerken. De plaatsing neemt slechts enkele uren in beslag.

 

Beluchtingsystemen met een droog opgestelde surpressor garanderen u ten allen tijde een goed rendement en goede bereikbaarheid van de bewegende componenten. Dergelijke beluchtingssystemen worden toegepast in SBR-systemen of biologische zuiveringen op basis van het ondergedompeld vastbed principe. 

Het systeem wordt uitgerust met een bovengronds opgestelde surpressor, die berekend wordt op basis van de benodigde zuurstofinbreng in het water. Op deze surpressor wordt een leidingensysteem aangesloten, die de gecomprimeerde lucht transporteert naar de bodem van het te beluchten bekken. Via beluchters wordt deze lucht verdeeld over het volledige oppervlak van het bekken. De keuze van beluchter is afhankelijk van het type afvalwater en het zuiveringsprocess. Ons gamma omvat buis-, schotel- en plaatbeluchters. De beluchters kunnen uitgevoerd worden in rubber, silicone en polyethyleen. Onze nieuwe polyethyleen beluchters zijn uitzonderlijk slijtvast en zetten niet uit onder invloed van de beluchting. Dit garandeert een langdurige bedrijfszekerheid en jarenlang gebruiksgemak.

 

 

 

Powered by Seltec CMS & WebDesign